10 d’abril del 2012

Diàleg i debat per construir el món que volem

Aquest any 2012 hem començat la nostra activitat amb dos debats molt intensos i constructius per a totes i tots els que hi vam prendre part.

El primer va ser el divendres 13 de gener en el marc de la presentació de l’Agenda Llatinoamericana d’enguany que du el títol “Bon viure, bon conviure”, una traducció de l’expressió quítxua Sumak kawsay. L’acte el vam organitzar conjuntament amb l’Associació de Dones de Quart Amb Ulls de Dona i vam tractar el paper de les dones com a constructores del bon conviure, ens hi va acompanyar també com a moderadora la Mireia Bou membre de la Comissió de Gènere de la Coordinadora d’ONG.

El segon el vam fer el divendres 30 de març tot presentant el llibre “Ensenyar, aprendre, salvar-se”, una obra col·lectiva –hi han participat més de 60 persones- promoguda per l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador i que pretén ser una eina generadora, precisament, de debat i d’idees transformadores en aquest món que alguns volen uniformitzar. Vam comptar amb la presència de tres dels quatre col·laboradors quartencs del llibre i del seu coordinador, l’infatigable company Sebas Parra. El debat el vam centrar en l’analfabetisme digital i en les diferències que es creen entre les persones que poden accedir a les noves tecnologies i les que no.

En ambdós casos el temps es va fer curt i tothom es va quedar amb alguna idea per aportar o amb alguna pregunta per fer i, de ben segur, va continuar donat voltes sobre el tema més endavant.